2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Švilpikai


Reikės:
  • 1 kg bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 2 v. š. krakmolo;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus kepimo skardai ištepti;
  • 20 g sviesto;
  • šoninės;
  • 1 v. š. miltų;
  • 150 grietinėlės;
  • 100 ml pieno;
  • 1 svogūno. 
   Bulves nuskutame (galima virti ir su lupenomis), išverdame, kol jos ims byrėti, nusunkiame. Tuomet šiek tiek sumaigome ir maišydami kaitiname ant labai silpnos kaitros, kol išgaruos vanduo. Atvėsiname ir sutriname. Mušame 2 kiaušinius, dedame miltus, krakmolo, beriame druskos ir išmaišome. Iš tešlos formuojame norimos formos švilpikus ir dedame į aliejumi išteptą kepimo skardą. Kepame apie 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kad viršus gražiai apskrustų, kepti baigiame įjungę funkciją su vėjeliu.


  Padažui svieste pakepiname susmulkintą svogūną ir šoninę, kol svogūnai gražiai parus ir suminkštės. Beriame šaukštą miltų, pakepame dar minutę, pilame grietinėlę, gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų, tuomet pilame pieną, pasūdome, pagardiname pipirais ir pakaitiname, kad padažas sutirštėtų.
  Švilpikus užpilame paruoštu padažu, arba visus sudedame į karščiui atsparų indą, užpilame visą padažą ir dedame dešimčiai minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patroškiname ir tuomet jau skanaujame.


  Šaltinis: giedrius-v.livejournal.com; neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą