2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Charčio sriuba



Reikės:
  • 800 g jautienos;
  • 3 didelių svogūnų;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 saldžiųjų paprikų;
  • 1 čili paprikos; 
  • 4 v. š. aliejaus;
  • 100 g ilgagrūdžių ryžių;
  • 300 g pomidorų padažo;
  • druskos, pipirų, kuminų, kalendrų, smulkintų petražolių.
  Mėsą išverdame pasūdytame vandenyje ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame smulkiai supjaustytą svogūną. Kepame pamaišydami. Po minutės sudedame smulkiai sukapotą česnaką. Tuo metu nedideliais gabalėliais supjaustome papriką ir čili papriką ir sudedame į keptuvę kartu su jau apkepusiais svogūnais ir česnakais. Patroškiname kelias minutes. Į puodą dedame supjaustytą mėsą, apkeptus svogūnus su paprikomis, užpilame karštu vandeniu arba tuo pačiu perkoštu sultiniu ir paverdame, kol daržovės suminkštės. Tuomet beriame ryžius, dedame pomidorų padažą, prieskonius, druską, paverdame 2 minutes, pamaišome ir uždengę paliekame, kad galutinai išbrinktų ryžiais.

 
  Prisiskaičiusi apie tai, kad tikroji charčio sriuba jokiu būdu negali būti su pomidorais, ir turėtų būti su tklapi, arba bent jau su granatų sultimis ir graikiškais riešutais, nusprendžiau, kad mano bus visgi su pomidorais. Gal tada ir nereiktų jos vadinti charčio... Bet kaip bepavadintumėm, bet buvo tikrai skanu.

  

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą