2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Makaronai su žalios spalvos daržovėmis


Reikės:
  • 250 g mėgstamų makaronų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 cukinijos;
  • 1 brokolio;
  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 100 g žaliųjų šparaginių pupelių;
  • 150 ml grietinėlės;
  • druskos, pipirų, muskato riešuto;
  • 2 v. š. tarkuoto parmezano.
  Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame griežinėliais supjaustytą cukiniją, nedideliais žiedynėliais išskirstytą brokolį, šaldytus žirnelius, šparagines pupeles ir maišydami pakepiname kelias minutes. Atsiradus šiek tiek skysčio, uždengiame keptuvę ir leidžiame pasitroškinti 5 -7 minutes arba kol daržovės suminkštės. Tuomet supilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų, muskato riešuto. Kaitiname iki užvirimo.
  Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, neperverdame, nuvarviname. Sudedame juos į keptuvę su paruoštu padažu ir maišydami pakaitiname ant silpnos kaitros 1 - 2 minutes.
 
 
  Tiekiame apibarstę tarkuotu parmezanu.
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą