2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Vištienos krūtinėlės kepsnys su feta ir saulėje džiovintais pomidorais


Reikės:
  • 4 puselių vištienos krūtinėlės;
  • 8 saulėje džiovintų pomidorų;
  • 100 g fetos sūrio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • smulkintų bazilikų;
  • druskos, pipirų;
  • citrinos sulčių;
  • aliejaus kepimui;
  • kepimo popieriaus;
  • smeigtukų.
   Vištienos krūtinėlę pabarstome pipirais, druska, supilame vienos citrinos sultis, beriame smulkintų bazilikų ir apmaišome, kad marinatu tolygiai pasidengtų visas mėsos paviršius. Paliekame pasimarinuoti 1 - 2 valandas.
   Fetos sūrį susmulkiname, nuo saulėje džiovintų pomidorų nuvarviname aliejaus perteklių ir juos taip pat susmulkiname, įberiame bazilikų, susmulkintas česnako skilteles ir gerai viską išmaišome.
  Imame vištienos krūtinėlę, storąją dalį įpjauname taip, kad gautųsi kišenė ir sudedame į ją ketvirtadalį sūrio ir pomidorų masės. Susmeigiame mediniais smeigtukais, kad įdaras neišbėgtų.
  Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus (puikiai tiks aliejus, kuriame buvo pomidorai), įkaitiname ir sudedame įdarytą vištieną. Iš kepimo popieriaus išsikerpame maždaug keptuvės dydžio skritulį, jį suglamžome, sušlapiname ir užtiesiame ant kepamos mėsos. Po 5 -7 minučių vištieną apverčiame, ir vėl uždengiame popieriumi. Mėsa liks sultinga ir minkšta.   

Šaltinis: littleworld-sandra.blogspot.com             

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą