2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Onutės pyragas "Rožė"


Reikės:
  • 350 g miltų;
  • 20 g mielių;
  • 3/4 stiklinės pieno;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 200 g sviesto;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • žiupsnelio druskos;
  • vanilinio cukraus. 
 

   50 g sviesto ištriname su 50 g cukraus pudros, sudedame trynius, ištrintas ir pakilusias mieles, druską ir visą pieną. Po to, supylus miltus, tešlą gerai išminkome ir aptepame tirpintu sviestu. Visą masę paliekame šiltai 0,5 – 1 val. (dedant ant radiatoriaus ar ant karšto puodo su vandeniu, uždengiant rankšluosčiu, ar kuo kitu šiltai).
  Ruošiame kremą: 150 g sviesto ištriname su 150 g pudros, pridedama vanilinio cukraus.
  Pakilusią tešlą iškočiojame į plonus blynus ir tuos blynus ištepame kremu. Blyną susukame į ruloną ir supjaustyti 5 - 7 cm ilgio gabalais. Tuos gabalus sudedame į formą, išteptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais. Dedant gabalus, apatinius galus užspaudžiame, kad užsilaikytų ir neišbėgtų kremas.
  Tuomet vėl pastatytome šiltai, kad pakiltų. Tada tie gabaliukai susiliečiu vienas su kitu. Kepame nekarštoje orkaitėje (apie 180 laipsnių) apie 1 val. Iškepęs pyragas atšaldomas ir apibarstomas cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą