2018 m. vasario 21 d., trečiadienis

Makaronai - kriauklės su varške ir aguonų padažu


Reikės:
  • 22 makaronų - kriauklių;
  • 300 g varškės;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio cinamono;
  • 1 v.š. grietinės;
  • 200 ml riebios giretinėlės;
  • 3 v.š. aguonų.

  Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, neperverdame.
  Varškę ištriname su dviem šaukštais cukraus, kiaušinių tryniais, grietine, cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
  Makaronus gerai nuvarviname, į kiekvieno vidų pridedame varškės įdaro ir sudedame juos į sviestu pateptą kepimo skardą. Uždengiame folija ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  Padažui puode ant nedidelės kaitros kaitiname grietinėlę, likusius du šaukštus cukraus ir aguonas. Kaitiname nuolat maišydami, kol padažas šiek tiek sutirštės.
  Tuomet išimame skardą su makaronais iš orkaitės, užpilame paruoštu padažu ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą