2018 m. vasario 21 d., trečiadienis

Prancūziškas (dauphinois) bulvių apkepas


Reikės:

  • 1 skiltelės česnako;
  • 800g bulvių;
  • 300 ml pieno;
  • 300 ml grietinėlės;
  • žiupsnelio tarkuto muskato riešuto;
  • druskos, pipirų.
   Orkaitę ikaitiname iki 150 laipsnių.
  Česnako skiltelę nulupame, perpjauname pusiau ir ja gerai ištriname apkepo formos (maždaug 25 x16 cm) dugną ir sieneles. Likusį česnaką labai smukiai sukapojame.
   Bulves nuskutame ir supjaustome maždaug dviejų milimetrų storio griežinėliais - geriausiai tai daryti su pjaustykle.
  Pieną ir grietinėlę supilame į puodą, suberiame kapotą česnaką, beriame muskato, druskos ir pipirų. Sudedame bulves ir kaitiname ant vidutinio kaitrumo kol užvirs. Tada viską supilame į apkepo formą ir kepame apie 45 minutes.

Šaltinis: knyga "Prancūzijos virtuvė", 2016 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą