"Šakočio pusbrolis"


Reikės:
  • 350 g sviesto;
  • 350 g cukraus;
  • 7 kiaušinių;
  • 200 g miltų;
  • 150 g krakmolo; 
  • 2 v. š. grietinės;
  • 2 a. š vanilinio cukraus.
  Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, beveik baltos masės, t.y. kol cukrus visiškai ištirps.
  Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir po vieną dedame į sviesto - cukraus masę. Vėl sukame iki vientisos masės, kol, taip vis dėdami po vieną, sudėsime visus trynius.
  Miltus sumaišome su krakmolu ir suberiame į sviesto - kiaušinių masę. Gerai išmaišome.
  Atskirtus kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome jas į tešlą. Galiausiai dedame grietinę. Jeigu tešla gaunasi labai tiršta, grietinės galima dėti ir šiek tiek daugiau.Vėl išmaišome.
  Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (kepiau skardoje 20x30 cm). Dedame tris kupinus šaukštus tešlos ir ją išlyginame per visą skardos plotą. Skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepame kol viršus gražiai paruduos (mano orkaitėje, įjungus kepimo būdą, kad keptų iš viršaus, tai užtruko apie 7 minutes). Tuomet ant šio iškepusio sluoksnio dedame vėl tris kupinus šaukštus tešlos, išlyginame ir vėl dedame maždaug 7 minutėms. Taip sluoksniuojame, kol sudėsime - iškepsime visą tešlą. Jeigu pakepsite ilgiau, t.y. kol viršus paruduos stipriau, sluoksniai bus ryškesni. Gavosi 7 ar 8 sluoksniai. Iškepusiam pyragui leidžiame pravėsti kelias minutes ir dar šiltą supjaustome gabalėliais, nes atvėsęs pyragas bus trapus ir gražiai supjaustyti bus sudėtinga.

  Krakmolo dėjau 50 g bulvių ir 100 g kukurūzų. Išėjo daug gražaus, skoniu, bent jau man, primenančio šakotį, geltono pyrago.
 

Komentarai

  1. nesamone , pirmutiniai sluoksniai visiskai sudege kepant pagal sia instrukcija... autore paprasciausia kepe atskirus blynus!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip esu nurodžiusi įrašo pabaigoje, aš nesu šio recepto autorė, bet... tinkamai įjungus orkaitę, pyragas pavyksta puikiai.

      Panaikinti

Rašyti komentarą