Prancūziški CHOUQUETTES arba plikyti pyragėliai su perliniu cukrumi


Reikės:
  • 300 ml vandens;
  • 4 - 5 kiaušinių;
  • 110 g sviesto;
  • 150 g miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 1 kiaušinio aptepimui;
  • perlinio cukraus apibartymui.
  Vandenį užkaičiame su druska, cukrumi ir sviestu. Užverdame, tuomet pilame miltus ir maišome, sumažinę kaitrą, apie 30 sekudžių, kol tešla visiškai atšoks nuo puodo sienelių ir bus vienas didelis rutulys. Nukeliame nuo viryklės, paliekame, kad šiek tiek atvėstų.
  Tuomet po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai gerai išmaišome. Tešlos tirštumą reguliuojame kiaušiniais - jeigu jie dideli turėtų užtekti 4, jei mažesni - reikės 5. 
  Orkaitę įkaitiname iki 210 laipsnių.
  Tešlą sudedame į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspaudžiame nedidelius pyragėlius, palikdami tarp jų nemažus tarpus. Aptepame juos plaktu kiaušiniu ir gausiai apibarstome perliniu cukrumi. Dedame į orkaitę ir kepame 15 minučių. Cukrus turi šiek tiek išsilydyti ir pyragėliai pasidengti gražia rusva spalva.

 
  Iš nurodytų produktų kiekių išėjo 3 didelės skardos orinukų. Netepiau kiaušiniu, todėl cukrus neprilipo taip, kaip reikėtų.


Šaltinis: čia

 

Komentarai