2015 m. birželio 7 d., sekmadienis

Cukriniai sausainiai



Reikės:
  • 110 g sviesto;
  • 180 g cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 320 g miltų;
  • 1 a. š. vanilės;
  • žiupsnelio druskos.
   Kambario temperatūros sviestą plakame su cukrumi iki vientisos baltos purios masės. Tuomet mušame kiaušinį ir beriame vanilę.
  Atskirai sumaišome miltus su druska ir kepimo milteliais. Sviesto masę sudedame į miltus ir užminkome tešlą. Padalijame ją į dvi dalis ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
  Išimame iš šaldytuvo, iškočiojame maždaug 0,5 cm storio lakštus ir išspaudžiame sausainius. Kepame 10 - 15 minučių iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
 

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą