Tortas "Snickers"


Reikės:
  1. biskvitams:
  • 2 kiaušinių;
  • 200 g cukraus;
  • 330 g miltų;
  • 200 g "Rududu" arba virto kondensuoto pieno;
  • 1 puodelio grietinės;
  • 1 a. š. sodos;
     2.  grietinėlės pertepimui:
  • 400 ml grietinėlės;
  • 1,5 v. š. cukraus;
    3. karameliniam pertepimui:
  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • 100 g kepintų smulkintų žemės riešutų;
  • 2/3 skardinės "Rududu" arba virto kondensuoto pieno;
    4.  šokoladiniam pertepimui:
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 50 ml pieno;
    5. karameliniam glajui:
  • 5 v. š. cukraus;
  • 2 v. š. vandens;
  • 250 ml grietinėlės;
   6. Sulaistymui:
  • 1/3 stiklinės vandens;
  • 1 a. š. cukraus;
  • 1 v. š. likerio "Amaretto".


1. Biskvitui skirtus produktus išplakame iki vientisos masės: mušame kiaušinius, beriame cukrų, plakame, dedame "Rududu", vėl išplakame, dalimis dedame miltus ir galiausiai įmaišome grietinę, kurioje prieš tai gerai išmaišėme sodą. Gautą tešlą dalijame į dvi vienodas dalis, vieną pusę pilame į torto kepimo formą ir kepame. Iškepus jai, kepame antrą likusią dalį. Biskvitus atvėsiname, kiekvieną iš jų perpjauname per pusę.

  2. Grietinėlės pertepimui grietinėlę išplakame su cukrumi ir padedame į šaldytuvą.

 3. Karameliniam pertepimui kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo, įmaišome "Rududu" arba virtą kondensuotą pieną ir pabaigoje suberiame riešutus. 

 4. Šokoladiniam pertepimui garų vonelėje ištirpiname šokoladą, įmaišome į jį pieną.
  
 5. Karameliniam glaistui skirtą cukrų kaitiname kartu su vandeniu maišydami, užverdame, sumažiname kaitrą ir verdame, kol cukrus pradės ruduoti (maždaug 3 - 4 minute). Grietinėlę pašildome ir pilame ją plona srovele nuolat maišydami į cukraus masę. Išmaišome ir dedame šaltai. Visiškai atvėsusį išplakame.

  6. Sulaistymui skirtame vandenyje išmaišome cukrų, kad jis ištirptų ir supilame likerį.


   Į torto formą dedame biskvitą, sulaistome paruoštu sirupu su likeriu, tepame 1/3 dalį šokolado masės, ant jos sudedame 1/2 dalį grietinėlės kremo.
   Dedame antrą biskvitą, vėl sulaistome, aptepame 1/3 dalimi šokolado masės ir dedame karamelinį kremą su riešutais.
  Dedame trečią biskvitą, sulaistome, aptepame likusia 1/3 dalimi šokolado masės ir sudedame likusią pusę grietinėlės kremo.
  Dedame ketvirtą biskvitą, sulaistome ir aptepame karameliniu glajumi.

 
  Tortą dedame į šaldytuvą, jame laikome parą. Išėmę šonus aptepame, papuošiame viršų.


  Grietinėlės pertepimui naudojau mažiau - apie 300 ml, o šokolado pertepimui kitą kartą dėčiau ne 100 g, o 150 g - tepiau taupydama, bet paskutiniam sluoksniui vis tiek šiek tiek trūko. Naudojau "Rududu", bet kitą kartą bandysiu su virtu kondensuotu pienu, nes jis jau pats yra skanėstas...


Kalėdinis "Snickers" buvo su sūdytais žemės riešutais, 200 g šokolado ir virtu kondensuotu pienu. Labai skanu !



 
Šaltinis: neringa-blogas.com 

Komentarai

Rašyti komentarą