Obuolių ir kriaušių pagardas arba chutney
Reikės:
- 500 g obuolių;
- 500 g kriaušių;
- 250 g vyno acto;
- 250 g cukraus;
- 10 g česnako;
- 150 g svogūnų;
- 10 g imbiero;
- 10 g garstyčių grūdelių;
- 20 g druskos;
- 4 g aitriosios paprikos.
Obuolius ir kriaušes supjaustome nedideliais kubeliais.
Garstyčių grūdelius nuverdame 2-3 kartuys vis nupilant ir iš naujo užpilant vandenį, kad nuvirtume aštrumą. Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą sutarkuojame, česnaką išspaudžiame.
Į puodą pilame cukrų, actą, sudedame obuolius, kriaušes, svogūną, imbierą, česnaką, beriame aitriosios paprikos miltelius, druską. Verdame apie 40 - 60 minučių, turi nugaruoti pakankamai skysčio.
Išvirusiam leidžiame pastovėti šaldytuve bent 5 dienas, kad subręstų skonis.
Valgome su kepta vištiena, kepta kiauliena.
P.S. Vietoj obuolių ir kriaušių galime naudoti cukinijas, moliūgus, persikus, abrikosus, persimonus, tik reikia atsižvelgti į tai, kad kuo minštenis vaisius, tuo trumpiau reikia virti. Galima virti iš morkų, joms reikės naudoti cukrų su pektinu. Jeigu verdame iš persimonų, virimo laikas bus 3 - 5 minutės.
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiBuvo labai skanu, 10/10 :)
AtsakytiPanaikinti