Virti varškėtukai



Reikės:

  • 200 g varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 150 g miltų;
  • 50 g cukraus;
  • žiupsnelio druskos.


Varškę ištriname su cukrumi, druska, kaiušinių. Suberiame miltus ir suminkome tešlą. Tešla bus gana lipni. Miltuotomis rankomis padalijame ją ė 4 dalis, iš kiekvienos dalies suformuojame pailgus nestorus volelius, supjaustome juos gabalėliais.
  Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame varškėtukus, kai jie iškyla paverdame dar maždaug 3 - 4 minutes. Prieš tiekdami gerai nuvarviname vandenį.
 Tiekiame su sviesto ir grietinės padažu, vos pabarstę cukrumi.

P.S. Miltų galima dėti ženkliai mažiau, viska priklauso nuo varškės.

Komentarai