Tradicinės kiniškos agurkų salotos


Reikės:


  • 6 mažų agurkų;
  • 1 v.š. paskrudintų žemės riešutų;
  • 1 a.š. smulinto imbiero;
  • 1 a.š. smulkinto česnako;
  • 2 v.š. smulkintos šviežios kalendros;
  • 1 mažo čili pipiro;


padažui:
  • 30 g sojos padažo;
  • 40 g medaus;
  • 40 g sezamų aliejaus;
  • 10 g ryžių vyno acto.


   Agurkus supjaustome didokais gabaliukais (vieną agurkėlį maždaug į 8 dalis). Suberiame riešutus, kalendrą, susmulkintą čili pipirą, sudedame česnaką ir imbierą. Padažui skirtus ingredientus sumaišome, paragaujame, galime pridėti to, ko trūksta pagal kiekvieno indiviualų skonį. Užpilame ant agurkų, išmaišome ir leidžiame šiek tiek pastovėti.

P.S. Recepte, kurį radau internete, ir kuris buvo panašiausias į mano ragautas salotas, rašoma, kad agurkus reikėtų sutraiškyti, bet aš valgiau šias salotas (ir jos man laabai patiko) kinų restorane paruoštas tiesiog iš supjautytų agurkų, todėl ir pati juos tik supjausčiau.



Šaltinis: čia

Komentarai