2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

"Starbucks" citrininis keksas su aguonomis


Reikės:
  • 1,5 puodelio miltų;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a. š. sodos;
  • 0,5 a. š. druskos;
  • 3 kambario temperatūros kiaušinių;
  • 1 puodelio cukraus;
  • 2 v. š. minkšto sviesto;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 2 a. š. citrinų ekstrakto;
  • 1/3 puodelio citrinų sulčių;
  • 1/2 puodelio aliejaus;
  • 4 v. š. aguonų;
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės.
 Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius, sodą.
 Didesniame dubenyje sumaišome kiaušinius, sviestą, cukrų, vanilės ir citrinų ekstraktus, citrinų sultis, aliejų iki vientisos masės. Tuomet įmaišome sausąjį mišinį, beriame aguonas ir citrinos žievelę. Tešlą sukrečiame į kekso kepimo formą ir kepame apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ir atvėsusį galima aplieti glazūra, paruošta kaitinant 1/4 puodelio vandens, 1/3 puodelio cukraus ir 1/4 puodelio citrinos sulčių.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą