Varškės blynai su uogienės įdaru





Reikės:
  • 250 g rikotos (ar paprastos kreminės varškės) sūrio;
  • 360 g varškės;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 2 v. š. grietinės;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 200 g miltų;
  • 4 v. š. tirštos uogienės.
  Varškę sumaišome su šiek tiek išplaktais kiaušiniais, druska, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir grietine. Tuomet beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Šaukšto pagalba (nes tešla gaunasi pakankamai minkšta ir lipni) imame gabalėlį tešlos, pabarstome miltais ir miltuotomis rankomis suformuojame rutuliuką su duobute, įdedame šiek tiek uogienės, suformuojame storą blyną, pabarstome miltais ir kepame įkaitintame aliejuje.
  Varškę dėjau tik paprastą, dėjau daugiau cukraus ir naudojau apelsinų uogienę.
  Buvo labai skanu, nieko neliko...

Komentarai