2016 m. liepos 31 d., sekmadienis

Bananų keksiukai su riešutų sviestu ir tonka pupele



Reikės:
  • 4 gerai sunokusiu bananų;
  • 1/2 stiklinės žemės riešutų sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 1/2 stiklinės rupių kvietinių miltų;
  • 1/2 stiklinės šokolado lašelių;
  • 1/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus;
  • 1/3 stiklinės cukraus;
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus;
  • 14 a. š. "Nutella" kremo;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1/2 a. š. sodos;
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 sutarkuotos tonka pupelės.
  Bananus sutriname šakute, sudedame žemės riešutų sviestą, supilame aliejų, įmušame kiaušinį, cukrų ir įtarkuojame tonka pupelę. Maišome kol bus vientisa masė.
  Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda, druska. Gautą miltų mišinį ir šokolado lašelius supilame į bananų masę, gerai išmaišome.
  Keksiukų kepimo formeles išklojame kepimo popierėliais, dedame po šaukštą tešlos, ant jos - šaukštelį "Nutella" ir ant viršaus vėl - tešlos (tiek, kad uždengtų "Nutella"). Dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 minutes. Iškepusius išimame iš orkaitės ir dar apie 10 minučių palaikome formelėse, tuomet išimame ir atvėsiname ant grotelių.

Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą