2014 m. rugpjūčio 17 d., sekmadienis

Cukinijų pyragas su rikota ir feta


Reikės:
  • 400 g cukinijos;
  • 2 svogūnų;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 5 kiaušinių;
  • 65 g miltų;
  • 200 g rikotos;
  • 120 g fetos;
  • 4 v. š. tarkuoto parmezano;
  • druskos, pipirų;
  • žiupsnelio muskato;
  • petražolių.
  Keptuvėję ištirpiname sviestą, svogūną smulkiai supjaustome, beriame į keptuvę. Apkepame 1 - 2 minutes. Cukinijas sutarkuojame, dedame į keptuvę ir kepame maišydami keletą minučių. 
  Nukaičiame, supilame į dubenį, beriame muskato, druskos, pipirų, petražolių, miltų, kiaušinių trynius, įmaišome rikotą, fetą ir parmezaną. Kiaušinių baltymus išplakame atskirai su trupučiu druskos ir atsargiai įmaišome.
  Gautą masę sudedame į kekso kepimo formą ir kepame 50 - 55 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas bus gražios rusvos spalvos.

 Šaltinis: fourchette-et-bikini.fr
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą