Sabayon (arba prancūziškasis zabaglione) su mangais


Reikės:
  • 100 g cukraus;
  • 5 kiaušinių trynių;
  • 100 ml balto Porto (arba kito saldaus balto vyno);
  • vanilės ekstrakto;
  • 100 ml šviežių mangų sulčių (arba pieno, arba grietinėlės);
  • 1/2 mango patiekimui.

  Kadangi kremą verdame garų vonelėje, naudojame didelį metalinį dubenį. Arba naudojame du puodus (ar prikaistuvius) - vieną didesnį, kitą mažesnį, tačiau ir mažesnysis neturėtų būti mažesnis nei 800 ml.
  Dubenyje mikseriu išplakame kiaušinių trynius ir trynius iki putėsių. Tuomet dubenį statome į puodą su verdančiu vandeniu (dubens dugnas neturi liesti vandens) ir, plakdami mikseriu vidutiniu greičiu, palaipsniui supilame mango sultis ir baltą saldų vyną. Įlašiname vanilės kvapiųjų medžiagų.
  Toliau plakame tokiu pačiu greičiu ir verdame dar apie 5-8 minutes arba tol, kol tūris padidės trigubai, plakinys pasidarys tirštas, minkštas, išlaiko formą. Tuomet nukeliame nuo viryklės ir dar plakame, kol putėsiai atvės.
  Prinokusį mangą nulupame, supjaustome kubeliais, išdėliojame į 6 vyno taures. Užpilame putėsiais ir atšaldome.
  Tiekdami galime papuošti mangų gabalėliais, tarkuotu šokoladu, karamelizuotais riešutais, trupintais  sausainiais ar pan.



Čia: čia

Komentarai