Vištienos krūtinėlė sezamų plutelėje su azijietiškomis salotomis


Reikės:
  • 500 g vidinių vištienos filė;
  • druskos, pipirų;
  • aliejaus kepimui;
marinatui:
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 v.š. ryžių acto;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 1 v. š. aliejaus;
sezamų plutelei:
  • 1 kiaušinio;
  • 3 v.š. sezamų;
  • 3 v. š. miltų;
  • druskos,
  • žiupsnelo čili paprikos miltelių;
salotoms:
  • špinatų, Iceberg salotų, sultenių, burokėlių lapų ar kt.;
  • svogūno laiškų;
  • 1 morkos;
  • 1/2 čili paprikos;
  • 2 v.š. smulkintų, paskrudintų žemės riešutų;
salotų užpilui:
  • 1skiltelės česnako;
  • 1 v.š. sojos padažo;
  • 2 a.š. ryžių acto;
  • 2 a.š. medaus;
  • 2 v.š. aliejaus.
  Vištieną pabarstome druska ir pipirais. Dubenyje sumaišome visus marinatui skirtus ingredientus, sumerkiame vištienos juosteles. Paliekame, kad pasimarinuotų maždaug pusvalandį kambario temperatūroje arba ilgiau šaldytuve.
  Kitame dubenyje išplakame kiaušinį. Atskirai sumaišome sezamus, miltus, druska, pipirus ir čili paprikos miltelius.
  Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Kiekvieną vištienos gabalėlį pavilgome kiaušinio plakinyje, tuomet gausiai apvoliojame sezamų mišinyje. Dedame į keptuvę ir kepame po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  Tiekiame su ryžiais salotomis.
  Salotoms visus padažui skirstus ingredientus sumaišome. Svogūnų laiškus susmulkiname, morką sutarkuojame plonomis juostelėmis (en julienne), čili papriką smulkiai supjaustome, viską sumaišome. Paruoštas daržoves užpilame paruoštu padažu ir pbarstome žemės riešutais.

Šaltinis: čia

Komentarai