Žuvis, kepta ant bulvių ir porų paklotės
Reikės:
- išdarinėtos žuvies ar žuvies filė;
- druskos, pipirų;
- alyvuogių aliejaus;
- 3 bulvių;
- 1 poro.
Bulves nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Poro baltą ir šviesiai žalią dalį taip pat supjaustome griežinėliais. Kepimo indą, kuriame kepsime, patepame aliejumi, dedae bulves, ant bulvių - supjaustytą porą, pabarstome druska, pipirais.
Žuvį iš abiejų pusių taip pat pabarstome druska ir pipirais, dedame ant bulvių ir porų ir pašlakstome trupučiu aliejaus.
kepimo indą uždengiame folija ir dedame iki 200C įkaitintą orkaitę. Kepame 30 minučių, tuomet patikriname, ar žuvis jau iškepusi. jeigu ne, dedame dar penkioms minutėms, pabaigoje leidžiame vos apskrusti viršui, pakepdami atidengtą dar 7-10 minučių.
Komentarai
Rašyti komentarą