Krienų putėsiai
Reikės:
- 1/2 stiklinės šviežių agurkų sulčių (2 vidut. dydžio agurkai);
- 125 g grietinės;
- 1 v. š. šviežiai tarkuotų krienų;
- kelių lašų Tabasco padažo;
- druskos, pipirų;
- 100 ml grietinėlės;
- 1,5 a. š. želatinos.
Agurkus smulkiai sutarkuojame ir išspaudžiame sultis. Sumaišome jas su grietine, krienais, tabasco padažu, druska ir pipirais.
Želatiną išbrinkiname šaukšte šilto vandens, tuomet ištirpiname karšto vandens vonelėje ir nuolat maišydami supilame į agurkų sulčių - krienų mišinį. Dedame į šaldytuvą, kad masė pradėtų stingti. Kai jau pradės stingti, grietinėlę išplakame iki standžių putų ir įmaišome į agurkų - krienų masę. Vėl dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.
Jeigu tiekdami matome, kad putėsiai nėra pakankamai sustingę, galime trumpam įdėti į šaldiklį. Tiekiame ledų šaukštu suformuodami rutuliuką prie sūdytos lašišos.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą