Krienų putėsiai


Reikės:

  • 1/2 stiklinės šviežių agurkų sulčių (2 vidut. dydžio agurkai);
  • 125 g grietinės;
  • 1 v. š. šviežiai tarkuotų krienų;
  • kelių lašų Tabasco padažo;
  • druskos, pipirų;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 1,5 a. š. želatinos.


  Agurkus smulkiai sutarkuojame ir išspaudžiame sultis. Sumaišome jas su grietine, krienais, tabasco padažu, druska ir pipirais.
  Želatiną išbrinkiname šaukšte šilto vandens, tuomet ištirpiname karšto vandens vonelėje ir nuolat maišydami supilame į agurkų sulčių - krienų mišinį. Dedame į šaldytuvą, kad masė pradėtų stingti. Kai jau pradės stingti, grietinėlę išplakame iki standžių putų ir įmaišome į agurkų - krienų masę. Vėl dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.
  Jeigu tiekdami matome, kad putėsiai nėra pakankamai sustingę, galime trumpam įdėti į šaldiklį. Tiekiame ledų šaukštu suformuodami rutuliuką prie sūdytos lašišos.

Šaltinis: čia

Komentarai