Smidrų ir čederio kišas
Reikės:
- 1 lapo sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 1 v. š. Dižono garstyčių;
- 2 v. š. sviesto;
- 1 svogūno;
- 1 v. š. smulkintų krapų;
- 1,5 puodelio tarkuoto čederio;
- 400 g smidrų;
- 4 kiaušinių;
- 1 puodelio pieno;
- 0,5 a. š. druskos;
- pipirų, muskato, Kajeno paprikos miltelių.
Apkepusią tešlą ištapame šaukštu garstyčių.
Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepame jame susmulkintą svogūną. Į apkeptą svogūną sudedame krapus, tarkuotą sūrį ir išmaišome. Gautą masę šaukštu išdėliojame į kepimo formą ant tešlos. Smidrus apverdame arba nuplikome verdančiu vandeniu ir išdėliojame ant viršaus.
Kiaušinius išplakame, pilame pieną, beriame druskos ir prieskonių. Plakinį užpilame ant šparagų ir sūrio.
Kepame 35-45 minutes, prieš tiekdami leidžiame, kad pastovėtų ir pravėstų (apie 10 minučių).
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą