Sūdyta lašiša su citrinžole, imbieru, čili pipiru ir romu
Reikės:
- 700 g lašišos filė;
- 500 g rupios druskos;
- 1,25 stiklinės cukraus;
- 30 ml baltojo romo;
- 1 čili paprika;
- 2 citrinžolės stiebai;
- 1 cm imbiero gabalėlis.
Dubenyje sumašome druską, cukrų, romą, susmulkintą čili papriką, susmulkintą citrinžolę.
Indą, kuriame laikysime lašišą, išklojame maistine plėvele. Beriame pusę paruošto druskos mišinio, ant jo dedame lašišą odele į apačią (jeigu jos nenuimame). Lašišos viršų aptepame sutarkuotu imbieru ir uždedame likusią dalį druskos mišinio. Uždengiame maistine plėvele ir laikome šaldytuve 36 valandas. Patiekdami druską nuplauname ir lašišą nusausiname.
Šaltinis: čia.
Komentarai
Rašyti komentarą