Escalivada - ispaniškas ant grotelių keptų daržovių užkandis
Reikės:
- 2 žalių paprikų;
- 2 raudonų paprikų;
- 2 baklažanų;
- 1 didelio pomidoro;
- 1 saldaus svogūno;
- alyvuogių aliejaus;
- 70 ml alyvuogių aiejaus;
- 10 g smulkinto česnako;
- 5 g smulkintų petražolių;
- 3 ančiuvių;
- 1 g rūkytos paprikos;
- 1 g maltų juodųjų pipirų;
- 5 g cukraus;
- 1 citrinos;
- druskos.
Užpilui skirtos citrinos žievelę nutarkuojame, išspaudžiame citrinos sultis. Ančiuvius labai smulkiai sukapojame. Viską sudedame į dubenėlį, užpilame aliejumi ir gerai išmaišome.
Nuo daržovių nulupame apdegusias žieveles. Tuomet daržoves susmulkiname: svogūnus išskirstom lakšteliais, baklažanus rankomis suplėšome pailgomis juostelėmis. Daržoves galime sumaišyti arba galime jų tarpusavy ir nemaišyti, o sudėti visas atskirai. Jeigu maišome, tuomet sumaišome su paruoštu padažu, leidžiame, kad pastovėtų.
Jeigu daržoves kepame ant laužo, vistiek negalima jų plauti išėmus prieš lupant. Ir rūkytos paprikos dedame tada, kai daržoves kepame orkaitėje - jeigu kepame ant laužo ar ant griliaus, jos ir taip turės dūmo kvapo ir skonio.
Komentarai
Rašyti komentarą