Bananų duona
Reikės:
- 4 - 5 gerai prinokusių bananų;
- 125 g sviesto;
- 150 g cukraus;
- 200 g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 1 a. š. cinamono;
- 0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Bananus sutriname šakute iki vientisos masės.
Sviestą išlydome. Kiaušinius išplakame šakute su cukrumi, įmaišome sviestą ir viską supilame į bananų masę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais ir supilame (arba įsijojame) į skystąją masę. Išmaišom ir sudedam į sviestu pateptą kekso kepimo formą.
Kepame iki 190ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių arba kol pyragas bus iškepęs. Neperkepam, pyragas turėtų būti gana drėgnas.
P.S. Išbandžiau daug skirtingų bananų duonos receptų, nė vienas nepavykdavo taip, kad likčiau patenkinta rezultatu. Šis receptas - tikrai puikus, tik: dedu 3 didelius bananus, nes dedant 5 - pyragas gaunasi labai šlapias, šiek tiek net guminis. 3 dideli bananai - labai tinkamas kiekis pagal kitų produktų kiekį. Kepant su 150 g cukraus pyragas man gaunasi tikrai per saldus, todėl dabar dedu 80 - 100 g cukraus.
Komentarai
Rašyti komentarą