Pyragas su varške ir persikais


Reikės:
  • 200 g sviesto;
  • 0,5 stiklinės cukraus pudros;
  • 3 kiaušinių trynių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 - 1,5 stiklinės miltų.
įdarui:
  • 800 g varškės;
  • 4 kiaušinių;
  • 1,5 stiklinės cukraus;
  • 1 pakelio vanilinio pudingo (arba 3 - 4 v. š. krakmolo);
  • vanilės ekstrakto;
  • 1 didelės skardinės konservuotų persikų.
 viršui:
  • 3 kiaušinių baltymų;
  • 0,5 stiklinės cukraus.
  Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra ir kiaušinių tryniais iki vientisos masės. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi gana tiršta. Ją sukrečiame į kepimo skardą ir išlyginame.
  Ruošiame įdarą: kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame pudingo miltelius (arba krakmolą), varškę ir vanilę ir gerai išmaišome iki vientisos, be varškės gumuliukų, masės. Supilame viską į skardą ant tešlos.
  Persikus supjaustome ir sudedame ant varškės.
  Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 45 minutes. Tuomet ant viršaus sudedame kiaušinių baltymus, gerai išplaktus su cukrumi, vėl dedame į orkaitę ir dar kepame apie 15 minučių.
   Miltų į tešlą galima dėti ir šiek tiek daugiau ir tešlą paminkyti, iškočioti ir iškloti ja kepimo skardą. Bet man, nemėgstančiai minkymų ir kočiojimų, šitas variantas daug labiau prie širdies. Naudojau kreminę varškę ir kukurūzų krakmolą.

Komentarai

  1. sveiki,norejau paklausti miltu reikia 1 stikline ar 1,5

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man reikėjo vienos ir dar šiek tiek, t.y. truputį mažiau negu 1,5. Manau, kad tai priklauso nuo trynių dydžio, nuo miltų rūšies. Aš pyragams, o ir šiaip, visada naudoju 405D, juose mažiausiai pelenų, ir gal todėl, dažniausiai jų reikia šiek tiek daugiau.

      Panaikinti
  2. labai labai skanus pyragas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Norėjau pasiteiraut kokio dydžio stiklinę naudojot ir kepimo skardą? Iš anksto dėkoju

    AtsakytiPanaikinti
  4. Norejau paklausti, o kokia varske geriau pirkti? ar cia Ricotos suri turite galvoje,ar kazka kito? :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, ne rikotą - galima naudoti paprastą varškę (tik riebesnę - bent 9 proc.) arba kreminę ('Mūsų švelnioji", "President" ir pan.)

      Panaikinti
  5. Labai gaila, bet man nepavyko jo tokio gražaus iškepti , dabar net galvoju ko galėjo pritrūkti, kad jis toks nevientisas..na bet autorės pyragas tikrai atrodo tobulai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai labai skanus pyragas :) esu nelabai kokia kepeja, bet sis lengvai gaminamas ir visada nuostabus :) aciu uz receptuka ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą