Vafliai su grietinėle
Reikės:
- 150 g grietinėlės;
- 3 kiaušinių;
- 100 g cukraus;
- 1 žiupsnelio druskos;
- 1/2 citrinos nutarkuotos geltonosios žievelės sluoksnio;
- 250 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Grietinėlę išplakite su trimis tryniais, cukrumi, druska ir citrinos žievele. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą. Vaflinę patepkite riebalais, įkaitinkite, įpilkite tešlos ir kepkite kol gražiai paruduos. Ataušinkite ant grotelių. Valgykite su plakta grietinėle, vaniliniais ledais, cukrumi pabarstytais serbentais, marmeladu ar raudonų vaisių drebučiais.
Šaltinis: knyga "Konditerija", 1998.
Komentarai
Rašyti komentarą