Aligot arba bulvių košė su prancūzišku sūriu
Reikės:
- 1 kg bulvių;
- 400 g sūrio Tome fraiche de l'Aubrac;
- 250 ml grietinėlės;
- druskos, pipirų, česnako.
Nuskutame bulves, išverdame jas pasūdytame vandenyje, kol bus visiškai minkštos. Sutriname iki košės, supilame grietinėlę, pagardiname kaip mėgstame: druska, pipirais, česnaku...
Kaitiname maišydami ant nedidelės kaitros, kai masė jau bus pakankamai karšta, sudedame juostelėmis supjaustytą sūrį Tome fraiche de l'Aubrac. Kaitiname nuolat maišydami, kol sūris visiškai ištirps, sukame ir tempiame į viršų, kuomet tai pavyksta - aligot yra paruošta.
Atsargiai - negalima perkaitinti, nes aligot gali prarasti savo tąsumą.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą