Crème brûlée arba krembriulė
Reikės:
- 500 ml riebios grietinėlės
- pusė vanilės ankšties;
- 5 kiaušinių trynių;
- 4 v. š. cukraus;
- rudojo cukraus pabarstymui.
Grietinėlę užkaičiame puode, vanilės ankštį perpjauname išilgai, išimame sėklytes, sudedame į puodą (naudojau vanilės pastą) ir kaitiname iki užvirimo. Kiaušinių trynius šluotele maišome su cukrumi, tuomet į šią masę supilame užkaitintą gretinėlę ir vėl viską gerai išmaišome. Išpilstome į indelius, kiekvieną iš jų uždengiame folija. Nustatome, kad garinė orkaitė įkaistų iki 96 laipsnių, sudedame indelius ir kaitiname 45 minutes. Tuomet atsargiai išimame ir leidžiame visiškai atvėsti - pravėsusį palaikome šaldytyve, Prieš tiekdami pabarstome šaukšteliu rudojo cukraus ir apdeginame viršų su atviros ugnies degikliu, kad susidarytų traški plutelė.
O kur gauti degikli padeginti ta patiekala?
AtsakytiPanaikintiNuostabūs.
AtsakytiPanaikintiIr nuotraukos irgi :)
Ačiū :)
AtsakytiPanaikinti