Purūs, mikšti blyneliai su rikota
Reikės:
- 4 kiaušinių;
- 0,5 stiklinės cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių;
- 8 - 10 kupinų v. š. miltų;
- 250 g rikotos;
- 2 v. š. aliejaus;
- 0,5 stiklinės pieno.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius beriame druską, pilame vanilę, pieną, sudedame rikotą ir išplakame šluotele iki vientisos masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, sudedame į skystąją masę. Supilame aliejų ir išmaišome.
Baltymus plakame mikseriu iki standžių putų, tuomet supilame cukrų ir vėl plakame, kol cukrus ištirps. baltymus įmaišome į tešlą.
Komentarai
Rašyti komentarą