Silkė su agurkėliais, svogūnais ir keptomis bulvėmis


Reikės:

  • 2 silkės filė;
  • 10 marinuotų agurkėlių;
  • 1 mėlynojo svogūno;
  • 2 v. š. riebios grietinės;
  • 4 didelių bulvių;
  • krapų, svogūnų laiškų;
  • 1 v. š. aliejaus;
  • 200 g lydyto sviesto;
  • 1 v. š. balto vyno acto;
  • 1 a. š. cukraus;
  • druskos, pipirų.


  Silkės filė supjaustome gabalėliais. Agurkėlius perpjauname išilgai per pusę. Svogūnus supjaustome žiedais ir pamarinuojame (marinatui sumaišome šiek tiek vandens, druskos, cukraus, acto, pipirų ir aliejaus).
   Padažui grietinę sumaišome su smulkintais krapais, svogūnų laiškais, druska ir pipirais.
  Bulves supjaustome skiltelėmis (maždaug į 6 dalis kiekvieną bulvę) ir kepame lydytame svieste orkaitėje apie 30 minučių. Pasūdome išgriebę iš sviesto.

Komentarai