Majonezas


Reikės:

  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • 200 ml bekvapio aliejaus;
  • 1 v. š. balto vyno acto;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • druskos.


  Dideliame dubenyje plakimo šluotele plakame trynį, į jį sudedame garstyčias, paplakame. Tuomet, pradėdami labai labai plona srovele, pilame aliejų ir nuolat plakame. Taip intensyviai plakdami įplakame visą aliejų, turėtų gautis geltona tirštos koncistencijos emulsija. Pabaigoje įplakame actą, citrinos sultis ir druską.



  Taip pagamintą majonezą galima laikyti šaldytuve, uždarytame indelyje iki savaitės.
  
P.S. Naudojau rapsų aliejų.

Šaltinis: čia.






Komentarai