Sausainiai "Ežiukai"


Reikės:
  • 5 kietai virtų kiaušinių trynių;
  • 200 g sviesto;
  • 3 šaukštų grietinės;
  • 2 stiklinių miltų;
glajui:
  • 7 v. š. pieno;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 2 v. š. kakavos;
  • 3 didelių vaflių lakštų.


   Kiaušinių trynius ištrinti su minkštu sviestu, sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Iš paruoštos tešlos suformuoti apvalius sausainiukus ir juos iškepti.
   Iškepusius sausainiukus aptepame glajumi, kurį ruošiame taip: visus glajui skirtus produktus sudedame į puodą ir verdame maišydami apie 3 min.
   Sausainiukus dažome glajuje ir apvoliojome sutrupintuose vafliuose.



  Iš nurodytų produktų kiekių išeina apie 60 - 70 sausainėlių, o glajaus reikėtų daugiau, nes paskutiniams pritrūko. Papildomai reikėtų maždaug dar 1/3 dalies visų produktų.








Komentarai

  1. Maždaug kiek laiko kepti ir kokioj temperatūroj?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepti reikėtų apie 15 - 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fantastiniai eziukai ;) primena vaikyste...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patys skaniausi sausainiai!:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą