Keptos figos Porto vyne
Reikės:
- 8 figų;
- 200 ml Porto vyno;
- 70 g cukraus;
- gvazdikėlių, cinamono, vanilės, kadagio uogų;
- 1 citrinos žievelės.
Paruošiame Porto vyno padažą: puode sumaišome vyną, prieskonius ir 60 g cukraus. Kaitiname ant silpnos kaitros vis maišydami, kol tūris sumažės maždaug per pusę (apie 15 minučių).
Figas perpjauname per pusę, dedame į kepimo indą, likusiu cukrumi pabarstome viršų ir dedame į orkaitę. Kepame grilio režimu 8 minutes.
sudedame figas į lėkštę, užpilame paruoštu padažu, kurį prieš tai perkošiame.Papuošiame citrinų žievelėmis ir tiekiame.
Šaltinis: čia
Komentarai
Rašyti komentarą