Irisinis kukurūzų desertas


Reikės:
  • 300 g pieniškų irisų;
  • 200 g sviesto;
  • 100 g kukurūzų lazdelių.
  Saldainius išvyniokite iš popierėlių. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir sumeskite irisus. Maišydami  mediniu šaukštu kaitinkite, kol pasidarys tolygi masė. Į didelį indą suberkite kukurūzų lazdeles ir apipilkite irisų mase. Greitai išmaišykite ir gautą masę sudėkite ant trijų kepimo popieriaus lakštų. Suvyniokite ir rankomis suformuokite ritinį. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite bent kelias valandas arba per naktį. Kai sustings, supjaustykite griežinėliais.
 

Šaltinis: Žurnalas "Geriausi receptai" 2011 Nr. 2 (19).  

Komentarai

  1. Mmmm kokį nuostabų desertą radau... O tai žinau, nes patys jau daugybę metų jį gaminame ir jis vis dar toks pats skanus :):) Tik va bėda, kad vis sunkiau sekasi surasti pirkti irisiukų :) Beje, mes šį pyragą vadiname "Kukurūzniku" ir man šis pavadinimas visada asocijuodavosi su lėktuvo pavadinimu, o ne su kukurūzais :D:D:D MMMMM Tas nuostabus AN-2 pyragas... :D:D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, dabar net nežinau, ar jau iš viso yra pirkti tų skaniųjų kvadratinių irisų, kurie čia taip tikdavo. Šį kartą naudojau tokius mažučius, berods "Raktelis".

      Panaikinti
  2. Dievuliau, cia gi tobuliausias vaikystes desertas. Šlamždavom vaikai pilnom burnom, aisku tik per sventes:)) matyt todel ir tobulas:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano vaikystės prisiminimai irgi susiję su šiuo desertu :)

      Panaikinti
  3. kam irisai, galima ir karamelizuotą pienelį RUDUDU naudoti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kažkaip niekada nebandžiau su "Rududu", gal todėl, kad tuo metu, kai jau valgydavom šį desertą, "Rududu" dar niekas net negamino :) Nors kažin, ar su "Rududu" sustingtų tiek ir taip, kaip su irisais, kadangi jis minkštas...

      Panaikinti
  4. Aš esu bandžiusi su Rududu, tai bent jau man taip gerai nesustingdavo :) O tų Vilniaus pergalės irisiukų vis dar karts nuo karto pasitaiko pirkti :) Kitą savaitę reikės užsukti į Vilniaus pergalės firminę parduotuvę, tai gal joje bus arba bent jau sužinosiu, ar iš viso jų dar bus :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tai jau senokai nematau jų parduotuvėse, anksčiau būdavo ir sveriamų, paskui, atrodo, tik supakuotų, o dabar nebėr... būtų įdomu sužinoti, ar juos iš viso dar gamina :)

      Panaikinti
  5. pabandziau su rududu, bet.... sustingsta gan skystai, bet greiciausiai klaida padariau, kad neidejau sviesto... nes kai darau Tinginio dešrą ar kaip ji ten vadinasi, tai taip pat darau tik su sausainiais, tai labai gerai gaunasi ir sustingsta, bet ten dedu sviesto. o cia nedejau ir kazkaip nepatiko, ir skystoka ir ta mase kazkokia biski, skonis ne tas.... visgi rududu geriau su sausainiais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, "Rududu" yra minkštenis negu irisai, ir jis gal geriau susigeria į sausainius, o darant šį irisinį desertą, kukurūzai juk lieka traškūs, ta irisinė sviesto masė gaunasi vos ne kaip kiekvieno kukurūzo glaistas. Žodžiu, laimi irisai. "Akropolio" "Maximoj" klausiau dėl tų kvadratinių, tai jų nebebūna, pasiūlė kažkokių su rusišku užrašu...

      Panaikinti
  6. Geru irisu radau Norfoje ir Prismoje.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą