Totoriškas jautienos troškinys "Azu"
Reikės:
- 400 g jautienos;
- 4 mažų svogūnų;
- 4 didelių pomidorų;
- 6 skiltelių česnako;
- 3 bulvių;
- 3 raugintų agurkų;
- 3 v. š. pomidorų pastos;
- 500 ml daržovių sultinio;
- 50 g sviesto kepimui;
- druskos, pipirų.
Sviestą įkaitiname keptuvėje, sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, po minutės - gabalėliais pjaustytą jautieną ir apkepiname. Sudedame į puodą, užpilame sultiniu, sudedame pomidorų pastą, kubeliais pjaustytus pomidorus, paskaniname druska ir pipirais, uždengiame ir troškiname apie 30 minučių arba kol mėsa suminkštės.
Bulves supjaustome stambesniais gabaliukais, šiek apkepiname ir sudedame į puodą. Agurkus - supjaustome kubeliais ir sudedame į troškinį. Troškiname ant silpnos ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkšti. Jeigu padažo norisi tirštesnio, galima užbarstyti šaukštą miltų. Tiekiant troškinį apibarstome smulkintais česnakais.
Komentarai
Rašyti komentarą