Sumuštiniai "Laiveliai" su mėsos rutuliukais


Reikės:
  • 400 faršo;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 piene išmirkytų batono riekelių;
  • 1 a. š. džiovintų čiobrelių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 0,5 stiklinės sezamo sėklų;
  • druskos, pipirų;
  • 10 riekelių plonai pjaustyto sūrio;
  • duonos;
  • agurko;
  • sviesto arba tepamo varškės sūrelio;
  • aliejaus.
  Į maltą mėsą mušame kiaušinį, sudedame išmirkytą batoną, sudedame prieskonius, įspaudžiame česnaką ir viską gerai išminkome.
  Iš paruošto faršo darome nedidelius rutulius, apvoliojame juos sezamo sėklose ir kepame įkaitiname aliejuje pavartydami, kol iš visų gražiai apskrus. Išimame ir sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
  Duoną supjaustome norimos formos nedideliais gabaliukais, užtepame sviestu arba varškės sūrėliu, uždedame agurko riekelę. Iš sūrio išpjauname burės formos gabalėlius, persmeigiame juos mediniais pagaliukais, smeigiame į mėsos rutuliuką ir į paruoštą duonos ir agurko gabalėlį.

Šaltinis: neringa-blogas.com
 

Komentarai