Sumuštiniai "Laiveliai" su mėsos rutuliukais
Reikės:
- 400 faršo;
- 1 kiaušinio;
- 2 piene išmirkytų batono riekelių;
- 1 a. š. džiovintų čiobrelių;
- 3 skiltelių česnako;
- 0,5 stiklinės sezamo sėklų;
- druskos, pipirų;
- 10 riekelių plonai pjaustyto sūrio;
- duonos;
- agurko;
- sviesto arba tepamo varškės sūrelio;
- aliejaus.
Iš paruošto faršo darome nedidelius rutulius, apvoliojame juos sezamo sėklose ir kepame įkaitiname aliejuje pavartydami, kol iš visų gražiai apskrus. Išimame ir sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Duoną supjaustome norimos formos nedideliais gabaliukais, užtepame sviestu arba varškės sūrėliu, uždedame agurko riekelę. Iš sūrio išpjauname burės formos gabalėlius, persmeigiame juos mediniais pagaliukais, smeigiame į mėsos rutuliuką ir į paruoštą duonos ir agurko gabalėlį.
Šaltinis: neringa-blogas.com
Komentarai
Rašyti komentarą