Kreminė moliūgo sriuba
Reikės:
- moliūgo;
- 1 svogūno;
- 1 v. š. sviesto;
- 1,5 puodelio sultinio;
- 1 a. š. garstyčių;
- 2 v. š. balto vyno acto;
- 100 g grietinės;
- 2 v. š. miltų;
- druskos, pipirų, cukraus.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir į jį suberiame susmulkintą svogūną. Šiek tiek apkepiname ir sudedame gabalėliais supjaustytą moliūgo minkštimą. Apkepiname ir viską suverčiame į puodą bei užpilame sultinių. Uždengiame ir paverdame apie 15 minučių. Nukėlę nuo ugnies suplakame smulkintuvu, įdedame cukraus, druskos, pipirų, garstyčias ir supilame vyno actą. Miltus sumaišome su grietine ir supilame į sriubą, išmaišome ir kaitiname, kol sriuba vėl užvirs ir sutirštės.
Patiekdami apibarstome skrudintomis moliūgų sėklomis.
Moliūgo dėjau tiek, kiek liko ruošiant troškinį moliūge. Vyno acto užtektų ir 1 v. š. arba galima ir visai nepilti.
Šaltinis: mamosreceptai.lt
Komentarai
Rašyti komentarą