Purūs keksiukai su obuoliais
Reikės:
- 250 ml kambario temperatūros kefyro;
- 225 g miltų;
- 100 g rudojo cukraus;
- 100 g obuolių;
- 75 g kambario temperatūros sviesto;
- 1 a. š. tarkuotos imbiero šaknies;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukite iki purios masės. Maišydami po truputį supilkite kambario temperatūros kefyrą, įdėkite tarkuotos imbiero šaknies. Miltus išsijokite į dubenį ir sumaišykite su kepimo milteliais, druska. Maišydami suberkite į sviesto ir kefyro masę.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite. Į keksiukų kepimo formą pridėkite popierinių formelių ir lygiomis dalimis paskirstykite tešlą (jos pripildykite du trečdalius talpos, nes kepdami keksiukai iškils). Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
Šaltinis: knyga "Obuolių pyragai", 2011.
Komentarai
Rašyti komentarą