Šokoladinis maskarponės tortas su avietėmis


Reikės: 

biskvitui:
  • 190 g kambario temperatūros sviesto;
  • 320 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 260 ml šilto pieno;
  • 4 v. š. stiprios kavos;
  • 300 g miltų;
  • 60 g kakavos miltelių;
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių;
  • druskos.
kremui:
  •  400 ml riebios grietinėlės;
  • 250 g maskarponės;
  • 1/2 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės;
  • 3 v. š. cukraus pudros,
sulaistymui:
  • 250 ml virinto vandens;
  • 1 v. š. cukraus;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • arba - kavos, brendžio, juodos arbatos,
  • 2 dėžučių aviečių.
  Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir kakava ir gautą mišinį persijojame 3 - 4 kartus.
  Sviestą išplakame su cukrumi iki purumo, kol masė bus balta. Po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakame, kad masė taptų vienalytė (apie 1 minutę mikseriu). 
  Pieną sumaišome su kava.
  Į sviesto ir kiaušinių masę sudedame 1/3 dalį miltų - kakavos mišinio ir išmaišome. Įpilame apie 1/3 pieno su kava ir vėl išmaišome. Taip dalimis sudedame visus miltus ir supilame visą pieną.
  Į torto kepimo formą pilame 1/3 dalį paruoštos tešlos ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, apie 30 minučių. Taip atskirai iškepame visus 3 biskvitus. Iškepusius paliekame atvėsti formoje, tada išimame ir nuimame kepimo popierių.
 Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, atsargiai įmaišome maskarponę, įpilame citrinos sultis ir įmaišome citrinos žievelę.
  Sulaistymui skirtame vandenyje ištirpiname cukrų ir supilame citrinos sultis.
  Į tortinę dedame vieną biskvitą, sulaistome paruoštu sirupu, dedame 1/3 dalį paruošto kremo ir apibarstome avietėmis. Tuomet dedame antrą biskvitą ir vėl viską pakartojame. Kelis šaukštus kremo pasiliekame šonams aptepti.
  Tortą dedame į šaldytuvą parai. Pasitelkus išmonę belieka papuošti pagal norus ir galimybes.

Šaltinis: neringa-blogas.com
 
 

Komentarai