Šokoladiniai rutuliukai ant pagaliuko


Reikės: 

šokoladinio pyrago, kuriam iškepti reikia:
  • 2 puodelių miltų;
  • 1,5 puodelio cukraus;
  • 4 v. š. kakavos;
  • 230 g svioesto;
  • 1 puodelio verdančio vandens;
  • 0,5 puodelio pasukų;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a. š. sodos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 0,4 a. š. druskos,
 papuošimų, kuriems prireiks:
  • 150 g šokolado;
  • 4 v. š. grietinėlės;
  • 70 g sviesto;
  • papuošimų, dribsnių, konditerinių flomasterių ir kt.
  Puodelyje ištirpiname sviestą, sudedame kakavą, išmaišome, pakaitiname, supilame verdantį vandenį ir nuo užvirimo paverdame apie 30 sekundžių.
  Atskirame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
  Į miltų mišinį supilame išvirtą masę ir gerai išmaišome.
  Į pasukas supilame šiek tiek išplaktus kiaušinius, suberiame sodą, išmaišome ir supilame į tešlą. Viską gerai išmaišome, supilame į kepimo skardą ir kepame apie 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
  Iškepusį atvėsiname ir sutrupiname į mažus trupinukus, kuriuos sumaišome su grietinėle. Jeigu pyragas labai iškepęs, grietinėlės gali reikėti ir daugiau.
  Iš paruoštos masės formuojame nedidelius rutuliukus, į kuriuos susmaigstome pagaliukus. Jeigu pagaliukai apvalūs, kad laikytųsi, prieš smeigiant reiktų galiuką pamerkti į ištirpintą šokoladą.
  Dedame į šaldytuvą maždaug valandai.
  Ant vandens garų ištirpiname šokoladą su sviestu. Merkiame rutuliuką į šokoladą, pasukame, kad iš visų pusių pasidengtų šokoladu ir susmaigstome vertikaliai (į stiklinę su ryžiais, cukrumi ar pan.), kad šokoladas pradėtų stingti.
  Baigiant stingti šokoladui  papuošiame pagal išmonę, skonį ir galimybes ir palikę vėsioje patalpoje arba šaldytuve leidžiame galutinai sustingti šokoladui.
  Pyragą reikėtų kepti iš pusės čia nurodytų produktų kiekių arba papuošimams imti dvigubus kiekius produktų.
  Rutuliukams panaudojau 1/4 dalį tortui kepto biskvito. Sumašius su keliais šaukštais grietinėlės gavosi labai skani masė.

Šaltinis: neringa-blogas.com
 
 
 

Komentarai