Moliūgų sriuba su pelėsiniu sūriu


Reikės:
  • 800 g moliūgo;
  • 50 g sviesto;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
  • stiklinės sultinio arba karšto vandens;
  • druskos, muskato riešuto, pipirų.
  Moliūgą nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame moliūgą ir pakepame apie 5 minutes.  Tuomet sudedame moliūgą į puodą, užpilame stikline sultinio arba karšto vandens, pasūdome ir uždengė verdame apie 15 -20 minučių ant silpnos ugnies.
  Sutriname blenderiu. Supilame grietinėlę, pagardiname pipirais ir vėl užkaitiname iki virimo. Teikiant į kiekvieną dubelėlį idedame 5 gabaliukus pelėsinio sūrio ir palaikome minutę, kad sūris šiek tiek išsilydytų.

Šaltinis: sofeminine.co.uk

Komentarai