Moliūgų sriuba su pelėsiniu sūriu
Reikės:
- 800 g moliūgo;
- 50 g sviesto;
- 200 ml grietinėlės;
- 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu;
- stiklinės sultinio arba karšto vandens;
- druskos, muskato riešuto, pipirų.
Moliūgą nulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame moliūgą ir pakepame apie 5 minutes. Tuomet sudedame moliūgą į puodą, užpilame stikline sultinio arba karšto vandens, pasūdome ir uždengė verdame apie 15 -20 minučių ant silpnos ugnies.
Sutriname blenderiu. Supilame grietinėlę, pagardiname pipirais ir vėl užkaitiname iki virimo. Teikiant į kiekvieną dubelėlį idedame 5 gabaliukus pelėsinio sūrio ir palaikome minutę, kad sūris šiek tiek išsilydytų.
Šaltinis: sofeminine.co.uk
Komentarai
Rašyti komentarą