Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže
Reikės:
- 12 makaronų lizdelių;
- 300 g faršo;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 v. š. pomidorų padažo;
- 1 v. š. garstyčių;
- prieskonių;
- 2 v. š. sviesto;
- 1 v. š. miltų;
- 1 svogūno;
- 1 v. š. garstyčių;
- 3 v. š. grietinėlės;
- 3 skiltelių česnako;
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Ruošiame įdarą: svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome, suberiame juos į maltą mėsą, įberiame prieskonių, sudedame pomidorų padažą, garstyčias, druską ir viską gerai išmaišome.
Ruošiame padažą: keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suberiame miltus ir maišydami kepame dar 1 minutę. Sudedame garstyčias, supilame grietinėlę ir užverdame.
Į paruoštą padažą dedame įdarytus makaronus: ant lizdelių viršaus dedame po šaukštą paruošto įdaro ir lengvai paspaudžiame.
Tuomet užbarstome sūriu, o į keptuvę iki lizdelių viršaus pripilame karšto vandens arba sultinio, suberiame stambiai sukapotą česnaką, prieskonių, uždengiame ir verdame 15 - 20 minučių.
Naudojau ne įprastus makaronus - lizdelius, o plačių juostelių lizdus su špinatais. Buvo labai skanu.
Naudojau ne įprastus makaronus - lizdelius, o plačių juostelių lizdus su špinatais. Buvo labai skanu.
Šaltinis:SM forumas
Komentarai
Rašyti komentarą