Brownie su graikiniais riešutais
Reikės:
- 575 g šokolado skritulėlių;
- 225 g sviesto;
- 5 kiaušinių;
- 100 g geltonojo cukraus;
- 200 g cukraus;
- 100 g miltų;
- 1 a. š. vanilės esencijos;
- žiupsnelio druskos;
- 50 g graikinių riešutų;
- sviesto formai ištepti.
450 g šokolado skridinėlių išlydome įstatę į karšto vandens vonelę. Sudedame minkštą kambario temperatūros sviestą ir maišydami kaitiname, kol gausis vienalytė masė. Ataušiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi - pirmiausiai supilame geltonąjį, o paskui baltąjį. Supilame šokolado ir sviesto masę ir vėl gerai išmaišome, kad masė būtų vienalytė. Suberiame miltus, druską, supilame vanilės esenciją ir išmaišome. Suberiame kapotus graikinius riešutus. Tešlą supilame į gerai sviestu išteptą kepimo indą, viršų apibarstome likusiais šokolado skritulėliais. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių.
Graikinius riešutus galima pakeisti karijų riešutais, o į tešlą įmaišyti truputį kavos. Brownie istorija čia.
Komentarai
Rašyti komentarą