Befstrogenas su marinuotais agurkėliais
Reikės:
- jautienos išpjovos;
- 1 didelio svogūno;
- druskos, pipirų;
- aliejaus kepimui;
- 1 v. š. garstyčių;
- 200 ml grietinės;
- svogūnų laiškų;
- 1 kubelio sultinio;
- 100 ml karšto vandens;
- 12 mažų marinuotų agurkėlių.
Mėsą supjaustome juostelėmis, pabarstome druska ir pipirais ir apkepiname įkaitintame aliejuje. Jeigu mėsos yra nemažai, apkepiname per kelis kartus, kad mėsa gerai apkeptų, o ne pradėtų troškintis. Apkepintą mėsą išimame iš keptuvės ir atidedame.
Jeigu reikia, į tą pačią keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną ir maišydami kepame kelias minutes, kol svogūnas gražiai pagels. Tuomet grąžiname į keptuvę mėsą, išmaišome, supilame sultinį iš kubelio, ištirpinto vandenyje, išmaišome ir pakepame dar apie 5 minutes.
Grietinę sumaišome su garstyčiomis, supilame į keptuvę, sudedame agurkėlius, susmulkintus svogūnų laiškus, jeigu reikia pabarstome pipirais ir druska, išmaišome, pakaitiname porą minučių ir tiekiame.
Šaltinis: mukatanas.blogspot.com
Komentarai
Rašyti komentarą