Obuolių ir džiovintų spanguolių pyragas
Reikės:
- 3 saldžiarūgščių obuolių;
- 100 ml tirpinto sviesto;
- 75 g miltų;
- 60 g rudojo cukraus;
- 50 g džiovintų spanguolių;
- 3 kiaušinių;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 0,5 a. š. druskos;
- 0,5 a. š. cinamono.
Obuolius nulupkite ir plonai supjaustykite. Spanguoles 20 minučių pamerkite į verdantį vandenį, nukoškite ir nusausinkite. Miltus išsijokite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska tol, kol pasidarys balta masė. Į išplaktus kiaušinius supilkite tirpintą sviestą ir dar paplakite. Įmaišykite miltus, cinamoną, tada - obuolius ir spanguoles.
Apskritą maždaug 24 cm skersmes skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite sviestu. Supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš skardos. Skanaukite dar šiltą su grietinėlės padažu.
Spanguolių dėjau bent dvigubai daugiau, obuolius - du nemažus. Gavosi daug obuolių ir spanguolių su trupučiu tešlos.
Komentarai
Rašyti komentarą