Moliūgo, pupelių ir dešrelių troškinys
Reikės:
- 1 svogūno;
- 3 morkų;
- moliūgo;
- medžiotojų dešrelių (6 vnt.);
- skardinės pupelių pomidorų padaže;
- 2 v. š. aliejaus;
- 2 v. š. pomidorų padažo;
- stiklinės balto vyno;
- stiklinės vištienos sultinio;
- druskos, pipirų, petražolių.
Storadugniame puode įkaitiname aliejų ir jame, kol gražiai pagels, apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Morkas ir moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais, pirmiausiai suberiame morkas, pakepiname maišydami keletą minučių, tuomet suberiame moliūgą, vėl maišydami kepame dar kelias minutes. Supilame vyną, maišydami kaitiname apie 5 minutes.
Dešreles supjaustome taip pat panašaus dydžio nedideliais gabaliukais ir suberiame į puodą. Užpilame sultiniu, uždengiame, primažiname kaitrą ir troškiname apie 20 minučių arba kol daržovės bus minkštos. Supilame pupeles, dedame pomidorų padažo, beriame šiek tiek pipirų, jeigu reikia, ir druskos, petražolių, išmaišome ir pakaitiname.
Komentarai
Rašyti komentarą