Šaltibarščiai
Reikės:
- 1 nedidelio svogūno;
- 0,5 - 1 a. š. druskos;
- šviežių krapų;
- 4 kietai virtų kiaušinių;
- pjaustytų burokėlių obuolių sultyse;
- 2 agurkų;
- 1 l kefyro.
Svogūną supjaustome kuo smulkiau, suberiame į dubenį, kartu beriame druskos, smulkiai supjaustytus krapus ir su šaukštu viską gerai ištriname, kad iš svogūno išsiskirtų sultys, o druska ištirptų.
Tuomet suberiame nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, supilame burokėlius, kefyrą ir viską išmaišome.
Išvirtus ir atšaldytus kiaušinius nulupame ir supjaustome - arba smulkiai arba, jeigu patinka, - ketvirčiais. Sudedame ir juos.
Kaip seniai valgiau šaldtibarščių.. Nerealiai užsimaniau :)
AtsakytiPanaikintiAš čia tikėdamasi, kad greičiau ateis pavasaris... bet vis dar jo nematyt...
Panaikinti