Traški menkė kiniškai


Reikės:
  • 400 g menkės filė;
  • 2 kiaušinių baltymų;
  • 1 paprikos;
  • 1/4 ilgo agurko;
  • 100 g konservuotų bambukų ūglių;
  • 200 ml vandens;
  • 4 v. š. cukraus;
  • 3 v. š. sojos padažo;
  • 2 v. š. ryžių acto;
  • 3 v. š. kukurūzų krakmolo;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos, pipirų.
  Žuvį supjaustome nemažais gabalėliais, pabarstome druska ir pipirais.
  Kiaušinių baltymus išplakame mikseriu iki standžių putų (trynius galime užpilti ant išvirtų ryžių, išmaišyti ir šiek tiek pakaitinti, gausime ryžius su kiaušiniu).
  Išplaktus baltymus supilame ant žuvies, išmaišome. Imame gabalėlį žuvies, apvoliojame kukurūzų krakmole ir dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiais pagels, išimame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Į keptuvę dedame tiek gabalėlių, kad jie nesiliestų vienas su kitu.
  Padažui keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, beriame šiaudeliais supjaustytą papriką, agurką, bambukus. Kai daržovės apkepa, jas išimame ir dedame prie žuvies. Į keptuvę pilame vandenį, sojos padažą, actą, beriame cukrų ir kaitiname pamaišydami, kol padažas sutirštės, tuomet sudedame žuvį ir daržoves, išmaišome ir tiekiame.
  Traški man nesigavo, bet skonis labai neblogas.

Šaltinis: kasuvalgyti.lt

Komentarai